Аудиторія 112а

Комп’ютерний клас – це спеціалізований кабінет кафедри геотехніки (ауд. 112а), який обладнаний комп’ютерами, об’єднаними в загальну мережу, і призначений для вивчення дисциплін, що викладаються кафедрою. Обладнання для комп’ютерного класу включає в себе ПК викладача (один), ПК студентів (10), спеціальне програмне забезпечення. Комп’ютери студентів працюють на основі центрального процесора «Intel® Core™ i3-8100» та мають оперативну пам’ять в обсязі 4 GB. Зображення виводиться на LCD-монітори, що мають розподільчу здатність 1920*1080 (Full HD).

Комп’ютери обладнані всім необхідним набором програм для виконання геотехнічних та інженерних розрахунків (наприклад «Ліра – САПР 2019»). Викладач за допомогою свого комп’ютера може повністю контролювати комп’ютери студентів, в тому числі і перевіряти їх відповіді не відходячи від свого комп’ютера.

Для зручності демонстрації навчального матеріалу в кабінеті встановлено демонстраційний екран, на який виводиться зображення із проектора. Також в аудиторії (класі) встановлено звичайну дошку по якій можна писати крейдою та наявна дошка по якій можна писати маркерами різного кольору, для кращого розуміння навчального матеріалу студентами.

У навчальному процесі кафедри геотехніки для виконання атестаційних робіт магістрів та наукових досліджень аспірантів використовується програмний продукт Geo5 – це програмний пакет для ефективного вирішення геотехнічних завдань на основі традиційних аналітичних методів, та методу скінченних елементів. Даний продукт наданий компанією “BIM Solutions Ukraine, міжнародної групи компаній BIM Solutions Group” (bimsolutions.com.ua). В подальшому планується розширення співпраці між кафедрою геотехніки та “BIM Solutions Ukraine” з метою адаптації програмного продукта Geo5 на території України з локалізацією та введенням можливостей розрахунків геотехнічних об’єктів з використанням вимог державних будівельних норм України.

Розрахунок стійкості схилу (Geo5)
Розрахунок підпірної стіни (Geo5)
Розрахунок навантажень на підпірну стіну (Geo5).
Перевірка несучої здатності палі (Geo5)
Демонстрація розрахункової моделі у ПК "Ліра-Сапр 2019"
Навчальний процес

Ліцензія №1/7124 (ЛІРА САПР) на використання в учбовому проецесі комплекту для розрахунку і проектування будівельних конструкцій: ACADEMIC set 2019.

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux