УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ-ПОЛІТОЛОГІВ В ТРЕНІНГУ “ДНІ ПАРЛАМЕНТУ В РЕГІОНАХ” 5-6.04.2021

5-6 квітня студенти спеціальності «Політологія» взяли участь у програмі «Дні парламенту в регіонах», організованої за підтримки Верховної Ради України, Агенства США з міжнародного розвитку USAID, Фонду Східна Європа та громадянської мережі ОПОРА. У заході брали участь студенти ІІ курсу Олександр Барановський, Андрій Пастушок, Олександр Попов та І курсу Павло Дунаєв, Вероніка Лесик, Дар’я Остапенко, Кирило Покутній, Рада Пушкаш, Павло Ратушний та Ілля Ткаченко.

Студенти мали змогу поспілкуватися з народним депутатом України Наталією Піпою на такі теми як реформування освіти, переваги та недоліки мажоритарної та пропорційної виборчих систем, технологія роботи над законопроєктами тощо.

Крім того, студенти долучились до онлайн-дискусії «Залучення регіональних стейкхолдерів до законотворчого процесу», яку розпочав Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, наголосивши на необхідності поглиблення співпраці парламенту та органів місцевого самоврядування. Народні депутати поділилися досвідом щодо форм взаємодії із зацікавленими сторонами та врахування пропозицій регіональних стейкхолдерів при розгляді законодавчих ініціатив. Для майбутніх політологів було цікаво ознайомитися з дослідженням інклюзивності комітетів парламенту, яке провели аналітики громадянської мережі ОПОРА, зокрема дізнатися, що представники місцевого самоврядування найрідше запрошуються до  обговорення законопроєктів. Також корисною інформацією стало повідомлення про створення платформи «Порада» для взаємодії народних депутатів, парламентських комітетів, громадських організацій, наукових інституцій, експертів та громадян.

На завершення дводенної програми студенти отримали інформацію про Комплексну програму парламентської просвіти, про можливості поглибити свої знання щодо законотворчої діяльності та усвідомити затребуваність своєї професії в сучасних українських реаліях.

Надія Гербут, к.п.н., доцент кафедри політичних наук і права

 

 

 

 

 

 

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux