НОВИНИ КНУБА

Міжнародний науково-технічний форум “Енергоощадні машини і технології “: підсумки

23.05.2023-25.05.2023 року Академія будівництва України спільно з Київським національним університетом будівництва і архітектури та Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій провели Міжнародний науково-технічний форум “Енергоощадні машини і технології “. У рамках форуму відбулися дві конференції:

– ІV Міжнародна науково-практична конференція «Енергоощадні машини і технології»;

– XIX Міжнародна науково-технічна конференція «Вібрації в техніці і технологіях».             Відкриття форуму здійснив ректор КНУБА Петро Куліков, а також проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Юрій Ковальчук, які привітали всіх учасників конференцій ,висловили свої побажання успішної та плідної праці форуму, а також  привітали із 60ти річчям створення кафедри машин і обладнання технологічних процесів.

У перший день проведення форуму(23 травня) проходило пленарне засідання, у рамках якого доповідали представники різних наукових організацій та навчальних закладів. На пленарному засіданні взяли участь:

–           Анатолій Ковров – ректор Одеської державної академії будівництва і архітектури;

–           Микола Савицький – ректор придніпровської державної академії будівництва і архітектури;

–           Геннадій Фаренюк – директор Державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій»;

–           Олексій Ланець – директор Інституту інженерної механіки та транспорту;

–           Богдан Коробко – директор інституту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та інші.                                                                                                   На другий день (24 травня) були проведені секційні засідання конференцій. Заслухано безліч цікавих доповідей по науковим працям науковців і здобувачів як вузів з України, так і наших закордонних колег із Швейцарії, Австрії, Естонії, Німеччини та інших країн. У рамках конкурсу студентських робіт була надіслана велика кількість вагомих і безперечно цікавих наукових праць. Експерти конкурсу передивилися всі роботи і відзначили здобувачів, які зайняли призові місця та народженні грамотами та подяками Академії будівництва України.  Висловлені пропозиції і рекомендації учасників конференції будуть враховані в рішенні організаторів форуму щодо відновлення інфраструктури України та направлені до відповідних організацій та державних установ. Передбачено випуск збірника матеріалів конференцій «Вібрації в техніці та технологіях» та «Енергоощадні машини і технології». Всі учасники двох конференцій в рамках Міжнародного науково-технічного форуму “Енергоощадні машини і технології відновлення інфраструктури України” отримають Сертифікати із зазначенням кредитів ECTS (0.6 ECTS на одну конференцію).

Автор:

Назаренко Іван Іванович, завідувач кафедри машин і обладнання технологічних процесів, професор, доктор технічних наук

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux