Персональна виставка «Фактурність життя» старшого викладача кафедри дизайну КНУБА Артеменко Г.О. у містечку Світави (Чехія)

З 15 по 22 травня 2022 року відбулась персональна виставка «Фактурність життя» старшого викладача кафедри дизайну Артеменко Ганни Олександрівни в старовинному римо-католицькому комплексі з костелом св.Гілса (Kostel svatého Jiljí, ХІІ ст.) у містечку Світави (Чехія), що підкреслювало історичний підтекст художніх творів.

Було представлено 11 графічних робіт, пов’язаних з архітектурною старовиною, елементи якої адаптуються до середовища XXI століття. Це пастелі та малюнки звичайним графітним олівцем, техніка, яку художниця впроваджувала в свою творчість вперше, оскільки за спеціальністю є живописцем монументального напрямку. Крафтовий папір, пастель та обраний досить великий формат робіт дали можливість передати різну природну фактурність черепиці, каменю, дерева, трави та відтінків неба. Певна стриманість колориту є віддзеркаленням історичного надбання, що збереглося до сьогодні. Формат паперу, близький до квадрата, спрямований передати принципи композиційної рівноваги, як яйце – є символом життя, так і квадрат є основою основ до якого підходять, на думку художниці, більш формальні рішення в передачі реального життя. На сьогодні, в складних умовах, художник особливо гостро відчуває навколишнє середовище і його красу, завжди «малює очима», а якщо є можливість відтворення побаченого, то це майже перемога власної душі і психологічно, і фізично, бо художник повинен творити і відтворювати.

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux