Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «БУД-МАЙСТЕР-КЛАС» 2020-2015

БУД-МАЙСТЕР-КЛАС-2020

Програма та тези доповідей

Фотозвіт

БУД-МАЙСТЕР-КЛАС-2019

Програма та тези доповідей

Фотозвіт

БУД-МАЙСТЕР-КЛАС-2018

Конференція відбувалася за підтримки: Міністерства освіти і науки України, Київського представництва Польської академії наук, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Науково-дослідної лабораторії з питань енергоефективності в будівництві та архітектурі «Енергоцентр-КНУБА», Української асоціації з прикладної геометрії, ВБО «Інститут місцевого розвитку», проекту Європейського Союзу «Горизонт 2020», “Train-to-NZEB: Building Knowledge Hub”; а також запідтримки NZEB Hub (Науково-освітнього центру проектування та дослідження будівель з близьким до нульового енергоспоживанням КНУБА).
Мета конференції: всебічний обмін досвідом проектування та будівництва, реконструкції та реставрації сучасних об’єктів архітектури; поширення та розвиток передових технологій автоматизованого проектування та практичні аспекти його застосування; популяризація сучасних ефективних матеріалів та будівельно-технологічного обладнання; підвищення кваліфікаційного рівня спеціалістів архітектурно-планувального, розрахункового, конструктивного та інженерно-технічного напрямів підготовки.
Тематика засідань конференції:
СЕКЦІЯ 1. Архітектура та дизайн. Теорія архітектури. Архітектурне проектування цивільних будівель і споруд. Дизайн архітектурного середовища. Ландшафтна архітектура. Архітектурні конструкції. Інформаційні технології в архітектурі, комп’ютерні системи автоматизованого проектування та дизайну об’єктів архітектури. Технічна естетика, прикладна геометрія. Енергоресурсозбереження в будівництві та архітектурі.
СЕКЦІЯ 2. Містобудування та територіальне планування. Містобудування та територіальне планування. Містобудівні інформаційні системи та містобудівний кадастр. Міське будівництво та господарство. Підвищення ефективності міського будівництва. Кадастр і моніторинг земель. Інженерна геодезія, геоінформатика та фотограмметрія.
СЕКЦІЯ 3. Будівництво, матеріали та конструкції, технологія будівельного виробництва. Будівельна механіка. Будівельні конструкції, будівлі і споруди. Основи і фундаменти. Чисельне моделювання роботи будівельних конструкцій. Будівельні матеріали та вироби. Технологія будівельного виробництва. Стандартизація та сертифікація в будівництві.
СЕКЦІЯ 4. Інженерні мережі, автоматизовані системи та екологічні аспекти будівництва. Теплогазопостачання. Системи вентиляції будівель та споруд. Водопостачання та водовідведення. Використання водних теплових та енергетичних ресурсів. Автоматизовані системи та вимірювальні комплекси. Електротехніка та електромеханіка. Проблеми екології у будівництві та архітектурі. Технічна теплофізика та промислова теплоенергетика. Енергоефективність об’єктів будівництва.
СЕКЦІЯ 5. Будівельні машини і обладнання. Машини для виробництва будівельних матеріалів і конструкцій. Машини для земляних, дорожніх та лісотехнічних робіт. Піднімально-транспортні машини. Сервіс будівельної техніки.
СЕКЦІЯ 6. Організація, економіка та менеджмент в будівництві. Організація будівельного виробництва. Товарознавство та комерційна діяльність. Економіка будівництва. Менеджмент в будівництві та архітектурі.
СЕКЦІЯ 7. Інформаційні технології. Комп’ютерні науки. Інформаційні технології. Інформаційні технології в освіті. Управління проектами та програмами. Комп’ютерні мережі. Кібербезпека.
СЕКЦІЯ 8. Історичні, соціо-культурні, політико-правові та філософські аспекти розвитку архітектури і будівництва. Соціально-політичний розвиток суспільства. Фізичне виховання та спорт в умовах будівельного виробництва. Історія української культури. Педагогіка, філософія та психологія відносин у будівництві. Правові відносини в будівництві і архітектурі.
ПЛЕНАРНІ ЗАСІДАННЯ (КРУГЛИЙ СТІЛ). Системні рішення при проектуванні та на будівництві. Енергоощадні та екологічні концепції в новітній архітектурі. Сучасні навчально-інформаційні проекти будівельної галузі.
Програма конференції та тези доповідей
За результатами подання заявок на участь та матеріалів конференції було видано збірник тез доповідей учасників у сучасному міжнародному форматі

Програма та тези доповідей

Фотозвіт

«БУД-МАЙСТЕР-КЛАС-2017»

Програма та тези доповідей

Фотозвіт

«БУД-МАЙСТЕР-КЛАС-2015»

26-27 листопада 2015 року в Київському національному університеті будівництва і архітектури (КНУБА) відбулася Перша всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених, аспірантів і студентів “Буд-Майстер-Клас-2015”. У заході, організованому за підтримки ІМР, а також за участі Міністерства освіти і науки України, взяли участь 507 осіб: викладачі вищих навчальних закладів, аспіранти, докторанти та студенти, молоді вчені, представники компаній з виробництва будівельних матеріалів, виробів, конструкцій, обладнання й устаткування з альтернативної енергетики, а також фірм із розробки систем автоматизованого проектування, висококваліфіковані фахівці архітектурно-будівельного профілю тощо.
Перше пленарне засідання конференції було присвячене енергоощадним та екологічним концепціям в новітній архітектурі, сучасним навчально-інформаційним проектам будівельної галузі, а також системним рішенням при проектуванні та на будівництві. Понад 120 учасників, що були присутні на першому пленарному засіданні, ознайомилися з основними концепціями, завданнями і планами Проекту “Підготовка спеціалістів зі зведення будівель з близьким до нульового енергоспоживанням: інформаційні інженерно-будівельні центри знань” (Train-to-NZEB).

Фотозвіт

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux