Elementor #142332

       Китай: розбудова нових перспектив талантів зарубіжжя   

Елітні інновації та підприємництво талантів

       У місті Вейхай (провінція Шаньдун, Китай) відбулось «Онлайн-відео роуд-шоу», присвячене підбору зарубіжних висококласних талантів. Понад 20 підприємців та декілька українських академіків з ентузіазмом спілкувались через онлайн-відео, обговорюючи стиковку технологій у сферах сільського господарства, медичного лікування, автоматизації та ін. Відкрито нову спробу хмарного міжнародного роуд-шоу − прелюдію до Міжнародної конференції талантів «China Weihai International Talents Innovation and Entrepreneurship Conference».

        Організовано захід муніципальним бюро людських ресурсів та соціального забезпечення Вейхай, а проведено Управлінням кадрів і соціального забезпечення (Weihai Talent Work). Після численних відборів та поєднання з виробничою ситуацією і реальними потребами парка підприємств, визначено план заходів по онлайн-стикуванню з українською командою академіків. Україна має міцну науково-дослідну базу, достатній запас висококласних талантів і потужну технічну міць. Цього разу в стикувальних роботах брали участь п’ять академіків і спеціалістів на чолі з Сергієм Кузьменко, які своїми технічними досягненнями зацікавили підприємства Вейхаю.

 

Онлайн-відео роуд-шоу (Київ − Вейхай)

        Після «Китайської міжнародної конференції талантів, інновацій та підприємництва» у 2016 році компанії міста Вейхай налагодили поглиблену співпрацю і стиковку з українськими експертами та протягом декілька років досягли низки результатів. Будучи передовою платформою конференції, організатори надають великого значення стикувальному ефекту цієї події. В яких галузях і напрямах зосереджено проекти академіків та експертів, які галузі та підприємства Вейхая є найбільш практичними, які труднощі виникають при здійсненні технологічної трансформації – усі ці питання дуже хвилюють організаторів. Визначивши перелік експертів та проектів роуд-шоу, організатори в найкоротший термін повідомили про захід і зосередились на запрошенні профільних галузевих підприємств.

        Shandong Future Robot Co., Ltd. – це професійна компанія, яка займається дослідженнями, створенням та виробництвом підводних роботів. 15 років розвитку дозволили компанії зайняти провідні позиції в цій галузі, але вона також стикається з новими проблемами. Ван Ялі, директор відділу досліджень і розробок Shandong Future Robot Co., Ltd.: «Отримавши запрошення від Департаменту кадрів та соціального захисту, нас дуже зацікавив проект академіка Михайла Сукача «Ідентифікація робочих процесів глибоководного обладнання!» У мене була можливість зв’язатись з іноземним експертом сам на сам. Прослухавши його виступ, відчуваю, що запропоновані проєктні ідеї надихнули нас на новий творчий потенціал. Участь в цьому заході дійсно корисна!». Було висловлено сподівання на подальше спілкування з надією на технічне керівництво і співпрацю з експертом.

Презентація проєкту «Ідентифікація робочих процесів глибоководного обладнання»

       Разом з наданням послуг та інформації, відділ кадрів і соціального забезпечення проводить широкі дослідження потреб у висококваліфікованих фахівцях для підприємств Вейхая, щоб відшукати ідеї та напрями подальшої співпраці і долучити якомога більшу кількість контактів. Очевидно, що коротке спілкування всього три години − це тільки початок, а завдяки поглибленій комунікації фахівців і підприємств насіння мудрості принесе ще більші плодів.

      «Коли я побачив повідомлення про подію в групі підприємців, одразу ж зареєструвався! Можливість особистого діалогу з академіком Української академії наук – це дорогоцінна можливість, бо Вейхай знаходиться в безперервній оптимізації бізнес-середовища. З одного боку, я приїхав навчатись передовим технологіям міжнародної промисловості. Водночас − наша компанія також має власну команду з досліджень і розробок в галузі технологій, яка здійснює індустріалізацію галузі. Участь у цьому заході й спостереження за ним дозволять багато чому навчитися», − сказав Wan Dianhui, генеральний директор Shandong North Power Technology Co., Ltd., який спеціально приїхав із Юньчена (Китай).

      Талант – це ключ до трансформації, основа конкуренції і джерело життєвих сил. В останні роки муніципальний комітет Вейхая та китайський уряд завжди наполягали на тому, що таланти є першим ресурсом, а слугування талантам − це концепція слугування розвитку. Енергійно реалізовуючи план розвитку талантів, постійно оптимізували середовище їхнього розвитку.

 

Представники компаній-учасників спостерігали за проектом « українського академіка роуд-шоу »

        Протягом останніх п’яти років місто успішно проводить Інчуанську ярмарку і вважається передовим підрозділом по роботі з талантами у провінції. Минулого року проведено 7 заходів з реалізації наукових проектів, у тому числі іноземних експертів, офшорних науковців та сільськогосподарських фахівців. Загальна кількість проектів серії «Weihai Talent Plan» досягла 14. Усього було видано 17 «кредитів талантів» на суму 93,847 млн юанів, а рівень підтримки досяг найвищого рівня в провінції.

       Низка цінних кадрових політик стала ключовою частиною подвійного найму і презентації міста, в минулому році додалось 6 провінційних «вчених Тайшаня» і 27 «Ведучих талантів Тайшанської індустрії», а за кількістю провінційних ключових проектів місто вийшло на передову позицію. Отже, з подальшою реалізацією та вдосконаленням співпраці, науковим рекрутингом, на землі Вейхай розбудовується нова перспектива талантів ближнього і дальшого зарубіжжя.

                                                                                          М.К.Сукач, д.т.н., професор

                                                                                    (за матеріалами муніципального центру розвитку талантів, Вейхай) 

 

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux