Х Міжнародна науково-технічна конференція «Нові технології в будівництві», за наступними напрямками:

Міжнародний науково-технічний форум

“ Архітектура, Дизайн та Будівництво: Інноваційні технології ”

       15-16 листопада 2023 р. у Київському національному університеті будівництва та архітектури відбувся міжнародний науковий форум Архітектура, Дизайн та Будівництво: Інноваційні технології ”. В роботі форуму взяли участь понад 400 фахівців.

       Під патронатом Київського національного університету будівництва і архітектури, ДП “Науково дослідний інститут будівельного виробництва”, Академії будівництва України, за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерства освіти і науки України та Міністерства розвитку громад та територій України,  в рамках проведення наукового форуму були урочисто відкриті три науково-технічних конференції , а саме:

 

VIІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Ефективні технології в будівництві», за наступними напрямками:

  • Україна в ЄС – ефективні технології в будівництві;
  • Когнітивні технології;
  • Стале будівництво, енергозбереження та екологія;
  • BIM в будівництві та експлуатації;
  • Технологія та механізація будівництва;
  • Організація будівництва;
  • Реконструкція та відновлення будівель і споруд;
  • Стратегія інноваційного розвитку будівельної галузі України;
  • Соціальне будівництво та гуманітарний підхід.

ІХ Міжнародна науково-технічна конференція «Архітектура історичного Києва. Інноваційні технології в архітектурі та дизайні», за наступними напрямки:

  • Україна в ЄС – комунікація науки, освіти та технологій;
  • ВІМ в ЄС та Україні;
  • Державне регулювання галузей архітектури та дизайну;
  • Культурна спадщина: охорона та облік, збереження та відбудова;
  • Дизайн та мистецтво: виклик сучасності.

Х Міжнародна науково-технічна конференція «Нові технології в будівництві», за наступними напрямками:

  • Україна в ЄС – нові технології в будівництві;
  • Відновлення об’єктів, що постраждали в наслідок військових дій;
  • Проектування, реконструкція та рекультивація полігонів та сміттєзвалищ;
  • Організація геодезичного моніторингу при зведенні і експлуатації будівель та споруд;
  • Перспективи розвитку нормативної бази в будівництві.
  •  
       Головною метою та місією форуму був обмін досвідом науковців України та країн Європейського Союзу у вирішенні питань впливу нових факторів на архітектурно-будівельну галузь, як на державному так і комерційному рівні. В рамках форуму були організовані тематичні конференції, які мали за мету охопити та поєднати усі тематики форуму в єдину соціально-культурну науково-технічну систему.
       У пленарному засіданні форуму брали участь представники Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, та фахівці Міністерства регіонального розвитку і будівництва, провідні фахівці і виробничники та науковці України та інших країн. В рамках проведених заходів відбулася  «Студентська наукова сесія». У “Студентській науковій сесії” взяли участь 65 учасника. Було заслухано більше ніж 30 доповідей студентів КНУБА та інших ЗВО України, окремі доповіді було відзначено дипломами.
        З великої кількості важливих і цікавих доповідей можна відзначити доповіді Голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Шуляк О.О., керівника відділу інжинірингу ТОВ ВЕКА Україна, Фірсова Д.В., першого заступника директора ДП «НДІБВ»,  к.т.н., с.н.с.,  Григоровського П.Є., президента Академії будівництва України, д.т.н., професора  Назаренка І.І., д.арх., професора, завідувача кафедри Дизайну Третяк Ю.В., д.арх., проф., завідувача кафедри Інформаційних технологій в архітектурі Товбича В.В., Академіка академії будівництва України, д.т.н., професор, директор ТОВ ЛІРА САПР, професора КТБіРА ФНСіА, НАУ, Барабаш М.С., , директора з розвитку The WALL Ukraine, учасника UA BIM Сommunity, Поддубного Андре, Global CEO & Humanitarian coordinator, Miyamoto international Ukraine Dr. Kit MIYAMOTO, директора «Allbau Software GmbH» авторизованого партнера «ALLPLAN, PLANBAR PRECAST, BIMPlus – Nemetschek AG», Смирнова Ю.О., AEC Engineer, група компаній МУК офіційний дистриб’ютор «Autodesk», Драний Є.О., Account Manager GRAPHISOFT CENTER UKRAINE офіційний дистриб’ютор «GRAPHISOFT», Мечкало О.М. та ін.
       Активну участь у проведені форуму та в роботі конференцій взяли вчені КНУБА: колектив кафедри будівельних технологій, кафедри організації та управління будівництвом, кафедри інформаційних технологій в архітектурі, кафедри дизайну.
        Практична допомога була надана партнерами підприємствами будівельного комплексу України: «GRAPHISOFT Center Ukraine» дистриб’ютор “GRAPHISOFT”, «Allbau Software GmbH» авторизований партнер “ALLPLAN, PLANBAR PRECAST, BIMPlus – Nemetschek AG”, «Група компаній МУК» офіційний дистриб’ютор “Autodesk”, «LIRALAND Group».
        В цілому, можна відзначити високий рівень доповідей, практичну цінність для дизайну   та архітектурно-будівельної галузі, науки та виробництва України. Також приємно відзначити, що активну участь в форумі брала студентська молодь, яка проходить підготовку за програмами бакалавра, магістра та аспіранта, докторанта. 
                                                                                                                               О.А. Тугай ,

                                                                                                                                                    Співголова- координатор конференції,

                                                                                                                                                  д.т.н., професор, завідувач кафедри ОУБ                    

«Архітектура і  Будівництво»  дякує за допомогу в підготовці газети докторанта кафедри машин та обладнання технологічних процесів, к.т.н. Євгена Олександровича Міщука.

Follow by Email
YouTube
Instagram
Telegram
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux